Rehabilitacija

Pacienti, ki se soočajo s posledicami operacij ali poškodb, bodo pri fizioterapevtski ordinaciji Fizjan deležni strokovne obravnave in rehabilitacije. Največji poudarek je na zgodnji rehabilitaciji, ki se mora začeti čimprej po poškodbi ali operacijskem posegu. Prav v okviru zgodnje rehabilitacije ima fizioterapevt največji vpliv na potek okrevanja. Cilji zgodnje rehabilitacije so predvsem pridobivanje maksimalne možne gibljivosti, aktivacija mišic in doseganje njihovega normalnega delovanja, izboljšanje propriocepcije (zaznavanje lastnega telesa) ter priprava poškodovanega dela telesa na kasnejše večje napore. 

Ko gre potek zgodnje rehabilitacije s fizioterapevtom počasi proti koncu, nastopijo naslednje faze rehabilitacije, pri katerih lahko po potrebi vključimo zunanjega sodelavca – kineziologa oziroma kondicijskega trenerja, ki pomaga pri izvajanju končnih faz rehabilitacije. 

Rehabilitacija je za vsakega posameznika povsem specifična, zato proces stalno prilagajamo glede na stanje in napredek stranke. Pri delu vključujemo tudi manualne tehnike za obdelavo brazgotin in sproščanja tkiv ter razne vrste fizikalne terapije, ki pripomore k hitrejšemu okrevanju.